<

На Волині оповіщення про мобілізацію отримають близько 10 тисяч волинян

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:57 | 28.06.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

На Волині військові комісари запланували оповістити 9 тис. 641 особу. Нині оповіщено лише 942 військовозобов’язаних. А на медичний огляд з’явилося 244 чоловіки.

Під час засідання ради оборони області Володимир Гунчик розкритикував роботу фахівців обласного військкомату, позаяк відповідно до інформації прикордонників, 47 осіб, котрі ухиляються від мобілізації, вільно перетнули кордон й залишили територію держави. А це – ознака того, що відповідні відомства так і не налагодили контакту, про що неодноразово наголошували під час засідань ради оборони області, й узагалі не співпрацюють. Відтак завдання голови облдержадміністрації – помітно посилити роботу в цьому напрямку, – повідомляє прес-служба Волинської ОДА.

Працюватимуть у рамках реалізації завдань шостої черги часткової мобілізації й виїзні групи в районах, адже відповідна практика дала результат. У такий спосіб вдалося налагодити тіснішу роботу з представниками місцевого самоврядування, котрі відповідно до чинного законодавства зобов’язані долучатися до процесу. Окрім того, голови райдержадміністрації отримали завдання поспілкуватися із головами сільських та селищних рад й довести до їхнього відома відповідну інформацію.

Безпосередньо про хід шостої хвилі мобілізації поінформував т.в.о. військового комісара обласного військового комісаріату Роман Кулик. Тож завдання для Волині – 1 тис. 461 військовозобов’язаних, із яких – 123 офіцери. Окрім того, нині ремонтують 7 одиниць техніки.

– Пріоритет надається тим громадянам, які проходили військову службу, які добровільно зголошуються йти захищати Батьківщину, й тим, які тимчасово не працевлаштовані, – розповів Роман Кулик.

Військові комісари запланували оповістити 9 тис. 641 особу. Нині оповіщено лише 942 військовозобов’язаних. А на медичний огляд з’явилося 244 чоловіки. Якщо ж говорити у розрізі районів, то непогані результати на Любешівщині та Манневиччині, де й раніше констатували виконання мобзавдань. Є зрушення і у Любомльському та Шацькому р-нах.

Не оминули й питань, що стосуються роботи військово-лікарських комісій. Вислухавши доповіді начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ігоря Ващенюка та заступника начальника відділу мобілізаційно-облікової роботи облвійськкомату Геннадія Лічмана, Володимир Гунчик наголосив: очікує максимального сприяння й постійного контролю за роботою військово-лікарських комісій з боку голів райдержадміністрацій.

На завершення засідання зачепили тему строкового призову. План волиняни виконали на 100% й до військових частин виконувати громадянський обов’язок відбуло 480 військовозобов’язаних. Варто наголосити, що строковиків, а на цьому особливо акцентували під час засідання ради оборони, не скеровуватимуть у зону АТО.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок