<

На Волині опалювальний сезон може розпочатися раніше

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:20 | 9.10.2014 / Новини / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні
batareya_011

Дата, коли розпочнеться опалювальний сезон на Волині, буде вирішена в Києві і залежить від погодних умов.

Цілком ймовірно, що опалювальний сезон в області розпочнеться раніше задекларованого 1 листопада, – повідомляє інформаційне агентство Волинські новини.

Про це повідомив голова Волинської ОДА Володимир Гунчик сьогодні, 9 жовтня.

Власне, сьогодні відбулася зустріч очільника облдержадміністрації з представниками ОБСЄ, які спостерігають за виборчим процесом в Україні. Міжнародні гості зауважили, що під час спілкування з волинянами, дізналися про занепокоєння в області з приводу опалювального сезону.

На це Володимир Гунчик переконував, що напередодні виборів 25 жовтня на всіх виборчих дільницях буде тепло. Згодом, в коментарі для журналістів він пояснив ці слова, адже, нагадаємо, в області готувалися розпочати опалювальний сезон не 15 жовтня, а 1 листопада.

Так, зі слів Володимира Гунчика, місцеві органи влади віднині не мають права самостійно вирішувати коли вмикати тепло в оселях українців. Відтепер всі чекатимуть команди з Міністерства.

Голова ОДА пояснив, що під час вчорашнього засідання Кабміну, усіх голів ОДА попередили, щоб вони були готові увімкнути тепло в будь-який момент. Йдеться про той час, коли погодні умови вимагатимуть увімкнення опалення.

«Якщо ми, приміром, ввімкнемо тепло наступного тижня, а за два дні вимкнемо, бо доведеться відкривати кватирки – то навіщо було вмикати? Як тільки температура знизиться, до тієї позначки, коли треба буде починати опалення, нам дадуть вказівку, і ми вже повідомимо всі місцеві органи самоврядування», – зазначив він.

Володимир Гунчик додав, що Волинь уже на 100% технічно готова розпочинати опалювальний сезон хоч завтра. Тим паче, нині вже є домовленості з Норвегією про постачання газу, з Польщею, Угорщиною та Словаччиною про реверс газу. А ще ось-ось Україна домовиться з Росією.

Також Кабмін під час учорашнього засідання виділив 7,3 мільярда гривень на забезпечення підготовки до опалювального сезону і погашення всіх боргів.

Відтак, початок опалювального сезону для волинян вирішать у столиці. І, зі слів голови ОДА, є ймовірність, що тепло в оселях мешканців області з’явиться ще до кінця цього місяця.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця