<

На Волині оголосили місяць часу для добровільної здачі нелегальної зброї

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:50 | 1.10.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Із 1 по 31 жовтня на території Волинської області проводитиметься місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухових речовин.

Правоохоронці наголошують: за порушення законодавства в сфері обігу зброї передбачена адміністративна й кримінальна відповідальність. Стаття 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами)передбачає позбавлення волі на строк від 2 до 5 років. Що ж стосується гладкоствольної мисливської зброї, то тут передбачена адміністративна відповідальність (ст. 190 Кодексу України про адміністративні правопорушення), – інформує Волинське агенство розслідувань.

Мета заходу – протидія незаконному розповсюдженню зброї та вибухівки, профілактика злочинів, пов’язаних із їх використанням, – повідомляють в секторі комунікації поліції.

Кримінальна відповідальність настає й у разі виявлення незареєстрованої холодної зброї (кинджалів, фінських ножів, кастетів тощо) – ч. 2 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Якщо ви маєте незареєстровану вогнепальну зброю, слід звернутися з відповідною заявою в поліцію. Працівники дозвільної системи нададуть вам кваліфіковану консультацію, а також увипадку необхідності допоможуть легалізувати її.

Пам’ятайте: осіб, котрі добровільно здадуть незареєстровану зброю, звільняють від кримінальної та адміністративної відповідальності.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок