<

На Волині можуть не пом’якшити карантин з 22 травня

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:14 | 21.05.2020 / Новини / /
Перегляди
0
/ коментарі 2

Волинь, Буковина та Рівненщина не відповідають умовам послаблення карантину. Тому вони поки що не можуть перейти до другого етапу виходу з карантину, який почне діяти в Україні з 22 травня

Джерело: Офіційний телеграм-канал МОЗу України, – передає УП.

“Станом на 18 травня ситуація з захворюванням на COVID-19 у кількох західних областях (зокрема Чернівецькій, Волинській, Рівненській) не дозволяла перейти до чергового етапу пом’якшення карантину”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, під час брифінгу 20-го травня щодо протидії поширення ситуації з коронавірусом на Волині, заступниця Волинської ОДА Тетяна Щербак повідомила, що з 22-го травня в області можуть не запустити громадський транспорт, через спалахи COVID-19.

Карантин в Україні продовжили до 22-го червня. Але з 11-го травня розпочався перший етап послаблення обмежень. Із 22-го – починатиметься другий.

Загалом регіони України повинні виходити з карантину у 5 етапів. Цей вихід відбуватиметься адаптивно, залежно від епідеміологічної ситуації в областях.

“Ми пропонуємо встановити адаптивний карантин з 22 травня по 22 червня. При цьому ми запроваджуємо ознаки епідемічної ситуації в регіонах, а саме: інцидентність, завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, а також кількість ПЛР- та ІФА-тестів. На основі цих показників будуть прийматися рішення щодо послаблення карантину. Всього у нас буде 5 етапів пом’якшення обмежувальних заходів”, – повідомив під час брифінгу очільник МОЗ Максим Степанов.

Станом на ранок 21-го травня в Україні лабораторно підтверджено 19 706 випадків COVID-19. З них 476 – за минулу добу.




коментарів: 2
  1. На 21 Волинь займає 8місце.Перед нами Тернопільска ,Франківська і там добре.Відкривати все треба,хай працюють люди.Бред це все

  2. Неважливо хто спереду по захворюваності з областей, враховується показники на сто тисяч населення, для прикладу за минулу добу на Волині 22 нових захворювань, а вилікувалось тільки чотири…
    А то таке відкривати…кого особисто не торкається, або сім’ї, ця хвороба, то можна бути дуже розумним. Ну і стан нашої медицини,і тут не тільки держава в усьому винна… останні роки в прикордонних областях України проявилася нова професія їздити до Польщі, і не працю,для цих людей реально поляки не закривали кордон навіть під час карантину, і то масово, і не платячі жодних податків, зборів до бюджетів усіх рівнів..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер