<

На Волині надходження плати за землю зросли на 61%

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:51 | 6.07.2016 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

У ІІ кварталі поточного року місцеві бюджети Волинської області отримали 63,8 млн грн плати за землю, це на 8,5 млн грн більше, аніж за перші три місяці 2016-го.

Загалом же у першому півріччі до місцевих скарбниць надійшло 119,1 млн грн:  з них 68,6 мільйонів орендної плати та 50,5 – земельного податку.  Це на 45,3 млн грн більше, аніж за аналогічний період 2015-го року. Приріст надходжень становить 61%.

«Плата за землю є місцевим податком та у повному обсязі зараховується до міських, сільських та селищних бюджетів. Розпоряджатися цими коштами громади можуть на власний розсуд, спрямовуючи їх розвиток соціальної інфраструктури, ремонт місцевих доріг, об’єктів культури, освіти», – наголошує в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру в області Неля Коблюк.

Плата за землю справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності. Платниками податку є: власники земельних ділянок, земельних часток (паїв); землекористувачі. Базою оподаткування є нормативна грошова оцінка земельних ділянок з урахуванням коефіцієнта індексації, визначеного відповідно до порядку, встановленого цим розділом, а також площа земельних ділянок, нормативну грошову оцінку яких не проведено.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа