<

На Волині надходження плати за землю перевищили минулорічні показники на 42 відсотки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:53 | 16.10.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Протягом січня-вересня 2015 року на Волині сплачено 120,5 мільйона гривень плати за землю. Це на 35,7 мільйона гривень більше проти аналогічного періоду торік.

Таке суттєве зростання надходжень плати за землю відбулося завдяки комплексу спланованих органами ДФС та реалізованих спільно з органами влади заходів, – зазначають в ГУ ДФС Волині.

Зокрема, за рахунок індексації нормативної грошової оцінки землі до бюджетів сплачено 21,1 мільйона гривень плати за землю, ще 4,7 мільйона гривень – це плата від минулорічних пільговиків.

«Разом з тим, завдяки оновленню грошової оцінки та укладанню нових договорів, на чому особливо наполягали фахівці ДФС Волині, до бюджету сплачено 5,1 мільйона гривень плати за землю. Переукладення діючих договорів додало скарбниці 2,7 мільйона гривень. Роботу в цьому напрямку важливо продовжити до досягнення 100-відсотковоо результату», – зазначає заступник начальника ГУ ДФС у Волинській області Богдан Шинкарчук.

Заступник керівника ГУ відомства в області запевнив, що одним із додаткових резервів надходження плати за землю залишається погашення податкового боргу з цього платежу фізичними особами.

«Тобто, кожна територіальна громада матиме додаткові кошти за умови, що роз’яснить кожному мешканцю важливість своєчасного внесення плати за землю. Наприклад, Луцький район може додатково отримати 1,1 мільйона гривень, Ківерцівський – 1 мільйон гривень, обласний центр – щонайменше 1 мільйон», – підкреслив Богдан Шинкарчук.

Відтак, в ГУ ДФС Волині пропонують лідерам територіальних громад не стояти осторонь цієї проблеми та організувати роботу з боржниками з плати за землю максимально ефективно.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця