<

На Волині хочуть звести новий завод

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:02 | 19.09.2014 / Новини / , , /
Перегляди
8
/ Коментарі відсутні
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Новий гірничо-збагачувальний комбінат планують збудувати у Нововолинську, – інформує інтернет-видання “БУГ”.

Про це стало відомо під час візиту губернатора Волинської області Віктора Гунчика на шахту №10 “Нововолинська” 18 вересня.

«Я вдячний, що маю можливість познайомитися з  комплексом. Він вражає, відчуваю, що він дихає. Це не заморожений комплекс, куди треба лише приносити гроші. Він працює. Люди, які сьогодні просувають фінансування цього комплексу, не повинні зупинятися», – сказав очільник області.

Як розповів Віктор Гунчик, найбільшим недоліком комплексу є те, що шахта не має закритого циклу. Наразі ж немає збагачувальної фабрики, тому видобуте вугілля везуть на Львівщину, і через це шахта несе додаткові витрати. Тому губернатор впевнений, що варто задуматися про побудову гірничо-збагачувальної  фабрики, і він піднімав це питання у Міністерстві енергетики. Міністерство зацікавлене в тому, щоб шахта чимшвидше запрацювала на повну потужність. Адже з 70 шахт на Донбасі зараз активно працюють лише 23. Тому вже до кінця вересня необхідні документи відправлять у Міністерство фінансів, щоб оперативно отримати кошти.

Нагадаємо, шахта №10 «Нововолинська» отримає державні кошти на продовження будівництва.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа