<

На Волині хочуть відновити річковий флот

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:48 | 9.03.2016 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

На Волині приватний інвестор готовий закупити катери та баржі для транспортування піску річкою Стир.

Про це йшлося під час засідання депутатської комісії з питань екології, раціонального використання природних ресурсів, – пишуть ZIK.

Рожищенська райрада звернулася до облради з проханням скасувати надання гірничого відводу підприємству «Німб-7» під розробку Крижівського родовища пісків. Рожищенські депутати мотивували своє рішення тим, що підприємство порушує екологічне законодавство та руйнує дорогу Луків-Рожище.

Крім того, є проблеми зі сплатою податків. За словами заступника голови Рожищенської РДА Ігоря Шкільного, до бюджетів усіх рівнів «Німб-7» боргує понад 240 тисяч гривень.

Підтримати рішення Рожищенської райради пропонував депутат Сергій Котюк. Між тим, голова комісії Василь Столяр нагадав колезі, що він, як підприємець, якихось півроку тому також був в конфлікті з рожищенцями.

Комісія заслухала й позицію представників підприємства. Ті повідомили, що «Німб-7» не працює вже упродовж року. Причин декілька: ускладнене видобування піску, який знаходиться на рівні грунтових вод та заборона перевозити пісок дорогою від Лукова до Рожища.

За словами голови Луківської сільської ради Лариси Забожчук, це підприємство – єдине, що здійснює діяльність на території Луківської сільської ради і попри те, що має борги перед нею, поступово їх гасить.

Підприємці кажуть, що подумували над тим, аби закрити підприємство, але знайшли інвестора, який має намір закупити річкові катери та баржі до них і переправляти пісок до Луцька по річці Стир.  До слова, саме так його возили в радянські часи.

Постійна комісія обласної ради виявила бажання виїхати на місце видобування піску і розібратися, чи порушують підприємці законодавство. За підсумками розглянуть звернення Рожищенської райради ще раз. Крім цього, комісія заручиться висновками фіскальної служби та екоіспекції.

Голова ОДА Володимир Гунчик заявив, що розбереться, чи немає з боку Рожищенської РДА дій в інтересах конкурентів ТзОВ «Німб-7», які також хочуть добувати пісок на Крижівському родовищі. Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2016/03/09/na_volyni_hochut_vidnovyty_richkovyy_flot_679224




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця