<

На Волині хочуть прискорити реформування галузі професійно-технічної освіти

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:53 | 4.04.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Роботодавців, керівників закладів профтехосвіти та інших фахівців залучать до розробки заходів з реформування галузі професійно-технічної освіти.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови Волинської облдержадміністрації 4 квітня, – пише ІА Волинські новини.

Після зустрічі з роботодавцями 19-20 квітня планують провести нараду щодо реформування професійно-технічної освіти на території Волині з залученням фахівців, керівників професійно-технічних закладів, представників об’єднання роботодавців. Метою наради є напрацювання комплексу заходів та внесення їх на розгляд Уряду.

На думку голови ОДА Володимира Гунчика, потрібно стільки професійно-технічних училищ на території області, скільки потребує роботодавець. Провідну роль в реформуванні системи профтехосвіти, мовляв, повинен відігравати замовник професійних кадрів, а ПТУ не повинні перетворюватися у придаток до загальноосвітніх шкіл чи ставати «маленькими інтернатами для утримання малозабезпечених».

Так, повинна існувати система соціальної підтримки тих, хто її потребує та окремо система підготовки професійних кадрів. Під час наради хочуть врахувати позиції всіх сторін та спонукати урядовців до прискорення реформування системи професійно-технічної освіти.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер