<

На Волині формують унікальні «військові» програми

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:02 | 23.01.2016 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Відбулося засідання робочої групи з підготовки проектів обласних програм на 2016 рік. Зокрема, мова йшла про ті документи, що мають на меті зміцнення обороноздатності області та країни в цілому, зокрема – програму матеріально-технічного забезпечення військових частин (установ), підрозділів правоохоронних органів, проведення заходів територіальної оборони та мобілізації в області на 2016-2020 роки та обласну програму профілактики правопорушень на 2016 рік.

Засідання відбулося під керівництвом голови обласної державної адміністрації Володимира Гунчика, – повідомляє Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Варто зауважити, що програма матеріально-технічного забезпечення не має аналогів в Україні. Головне завдання документу – зміцнення обороноздатності регіону, підтримки військовослужбовців. Як зауважив обласний військовий комісар Роман Кулик, уже є ряд звернень від представників інших областей Західного регіону. Останні воліють отримати рекомендації та методичну допомогу щодо формування такої ж програми.

– В інших регіонах фінансова допомога військовим із обласного бюджету носить виключно «точковий» характер, тобто виділяється під окремі заходи, не оформленні в єдиний документ, – зауважив Роман Кулик.

За словами Володимира Гунчика, дану програму умовно можна поділити на два напрямки, це – матеріально-технічне забезпечення та територіальна оборона.

Деталізуючи, Роман Кулик розповів, що у програмі передбаченні кошти на створення в області Центру територіальної оборони:

– Основним завданням, покладеним у роботу центру, є підготовка військовослужбовців, зокрема тих, що будуть перебувати у складі батальйонів територіальної оборони. Створення такого центру дозволить залучити до роботи ветеранів антитерористичної операції, офіцерів, які повернулися із зони бойових дій та не можуть себе реалізувати на мирній території.

Голова облдержадміністрації позитивно підтримав ідею створення такого центру.

– Історія нас уже навчила. Більше ми не можемо і не будемо повторювати помилки минулого, адже якщо не будемо готувати військові кадри на місцях, то понесемо втрати безпосередньо в ході військових дій. Центр дозволить нам, якщо це буде потрібно, відправляти у зону бойових дій підготовлених військовослужбовців. На сьогоднішній день, усі розвинені країни мають загони територіальної оборони, – наголосив Володимир Петрович. – Прошу донести позицію голови облдержадміністрації щодо створення центру територіальної оборони до оперативного командування «Захід» та Генерального штабу України, у найкоротші терміни узгодити усі питання та ухвалити юридичні рішення.

Окрім цього, кошти даної програми будуть спрямовані ще й на матеріально-технічне забезпечення військових частин та підрозділів правоохоронних органів, зокрема, тих, які перебувають у зоні проведення антитерористичної операції. Також передбачається виділення коштів на ремонт військової техніки.

Не забули розробники програми і про лікування та реабілітацію військовослужбовців. За словами командира військового госпіталю Олександра Хоменка, кошти закладенні у програмі, планують спрямувати й на оновлення медичного обладнання.

За дорученням голови облдержадміністрації, остаточні варіанти програм, із врахуванням усіх поправок, невдовзі затверджуватимуть під час засідання ради оборони області, по тому ж передадуть в обласну раду на розгляд депутатів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер