<

На Волині електронні ключі цифрового підпису від ДФС придбали майже 8,5 тисячі платників податків

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:51 | 28.10.2015 / Новини / /
Перегляди
23
/ Коментарі відсутні

Власниками електронних ключів від ДФС України протягом січня-жовтня 2015 року стали 8458 платників податків Волині.

Таким чином, звіти в електронному форматі за допомогою електронних ключів до органів ДФС цьогоріч отримали можливість подавати ще 1234 представники бізнесу – юридичні особи та 7224 фізичних осіб.

Якщо на початку запровадження сервісу найбільш активними його користувачами були платники податків –юридичні особи, то нині у переліку клієнтів Акредитованого центру сертифікації ключів ІДД ДФС України на Волині переважна більшість – саме фізичні особи. Цей факт в ГУ ДФС Волині пояснюють більш швидким рівнем переходу на використання сучасних інформаційних технологій у господарській діяльності великого і середнього бізнесу.

«Платники податків – юридичні особи вже кілька років поспіль користуються зручним і сучасним електронним звітуванням. І для цього використовують захищені ключі електронного цифрового підпису від АЦСК ІДД ДФС України, що постійно вдосконалюються. Приємно відзначити, що переваги цього сервісу оцінили представники малого підприємництва та громадяни, котрі активно оформляють посилені сертифікати на відкриті ключі з тим, щоб не мати проблем з  поданням звітності до органів ДФС», – зазначає в.о. начальника ГУ ДФС у Волинській області Олександр Юристовський.

В ГУ ДФС Волині наголошують, що за посередництвом цифрових  ключів від ДФС  можна також звітуватися  до органів державної статистики та Пенсійного фонду України.

Важливо, що послуга видачі посилених сертифікатів електронного цифрового підпису в органах ДФС – безкоштовна. Найповніша інформація про послугу –за посиланням acskidd.gov.ua.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця