<

На Волині 14 представників бізнесу вже скористалися податковим компромісом

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:59 | 10.03.2015 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Задля уникнення  фінансової, адміністративної та кримінальної відповідальності за заниження податкових зобов’язань двадцять три представника волинського бізнесу подали заяви до органів ДФС в області  з проханням застосувати податковий компроміс.

Законні підстави для застосування податкового компромісу з державою наразі мають 14 волинських суб’єктів господарювання.

Відтак, сплативши 1155,3 тисячі гривень податкових зобов’язань, ці представники бізнес-спільноти не будуть погашати 21,9 мільйона гривень донарахованих їм податків, штрафних санкцій та нарахованої пені.

«Це вигідно для кожного з платників податків, які в минулому користувалися схемами мінімізації податкових зобов’язань. Тому звертаємося до представників бізнесу не зволікати з поданням заяви. Держава вперше дала таку можливість –задекларувати несплачені податки та на абсолютно прийнятних умовах розпочати свої стосунки з державою  з чистого аркуша», – зазначає начальник Головного управління ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

Отож, в ГУ ДФС Волині  радять волинським бізнесменам до 16 квітня 2015 року  подати заяви на застосування податкового компромісу.

«Сплативши лише 5 відсотків від суми заниження,  решта, тобто 95 відсотків від суми так званої мінімізації сплати ПДВ і податку на прибуток, вважатимуться погашеними. Штрафні санкції та пеню у цьому випадку податкові ревізори не застосовуватимуть», – запевняє Віталій Чуй.

Нині у переліку платників податків, котрі вже скористалися податковим компромісом – лише один підприємець – фізична особа, а решта – юридичні особи. Лише в одному випадку платник податків добровільно подав уточнюючий розрахунок про мінімізовані в минулому податки, а решта вирішили скористатися податковим компромісом в процесі апеляційного та судового оскарження донарахованих їм податків та штрафів.

Нагадаємо, що Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей уточнення податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу», який Верховна Рада України ухвалила 25 грудня 2014 року, набув чинності 17 січня 2015 року.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер