<

На Волинь привезли майже чотири тисячі фазанів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:20 | 4.12.2021 / Новини / , /
Перегляди
761
/ коментарі 2

На Волинь привезли майже чотири тисячі селекційних фазанів. Птахів доставили з Одеси. Нині пернаті перебувають на карантині.

Птахів привезли з Білгород-Дністровського району Одеської області на Волинь для збільшення популяції та їхнього розведення, – повідомила Суспільному речниця Волинського обласного лісомисливського господарства Світлана Думська.

«Фазани не типові для нашої області птахи, але ареал проживання для них прийнятний і вони себе комфортно тут почувають. Зиму теж переносять позитивно», – зазначила речниця лісомисливського господарства області.

Нині фазани перебувають на карантині. Спеціалісти Маневицької районної державної лікарні ветеринарної медицини відібрали кров фазанів, на напруженість імунітету проти хвороби Ньюкасла та для дослідження на грип птиці.

Після карантину, який триватиме впродовж 30 днів, птахів розселять в угіддя на всій Волинській області.

Птахів розмістили у двох новозбудованих фазанаріях – у ДП «Колківський лісгосп» та ДП «Любомльський лісгосп». Частину поселили на базі Волинської обласної організації Українського товариства мисливців і рибалок.

Також фазанарії створені на базі «Звірівського лісо-мисливського господарства» та «Ківерцівського лісгоспу».

Найбільший фазанарій на Волині спорудили в «Горохівському лісо-мисливському господарстві», його площа – один гектар. У лісомисливському господарстві зазначили: впродовж останніх кількох років у лісові та прилеглі масиви випустили понад півтори тисячі птахів.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер