<

На Володимирщині спорудять ще один український храм

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:31 | 8.03.2016 / Новини / /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Районний декан протоієрей Євген Шевчук із благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла відправив чин заснування церкви Преподобного Амфілохія Почаївського і поставлення хреста в с. Бегета. З ним служили священики цього та Володимирського міського благочинь.

Про це повідомляє Волинська правда.

Ще одинадцять років тому мешканці Бегети й Міжлісся (Володимирівки) зареєстрували парафію Київського Патріархату. Проте до зведення церкви – якої тут, до речі, ніколи не було – справа не доходила. Тепер за це взявся настоятель громади Введення Пресвятої Богородиці с. Березовичі священик Микола Баган. Душпастир раніше спорудив березовичівський Божий дім, нещодавно повернувся із зони АТО, де сповняв обов’язки військового капелана, а тепер розвиватиме й Свято-Амфілохіївську парафію. За його стараннями вже залито фундамент нового храму, закуплено чимало будматеріалів.

На освяченні ділянки до численних парафіян звернувся о. Євген, закликавши вірних не покладати рук у будівництві майбутньої святині та вірити в Боже благословення цієї праці.

Разом з усіма молився Юрій Ковальчук, сільський голова Березович, до сільради якої входять Бегета й Міжлісся.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа