<

На валах городища у Володимирі-Волинському створюють скульптури князів з дерева

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:45 | 24.09.2019 / Володимир / , , , /
Перегляди
22
/ Коментарі відсутні

23-го вересня у Володимирі-Волинському розпочався 5-денний пленер різьбярів «Князівський шлях до трону», під час якого майстри мають створити з дерева волинських князів та князівський трон – претендент на рекорд України. 

На валах городища в рамках пленеру кожного дня до 28-го вересня працють різьбярі з різних куточків України, створюючи справжні шедеври з дерева.

У пленері беруть участь 6 кращих різьбярів із Рівненщини, Одещини, Івано-Франківщини та Волині, серед яких є місцеві майстри – Сергій НичипорукОлег ДубинчукАндрій Ничипорук.

Уже 28-го вересня містяни матимуть можливість подивитися на готові роботи. Також цього дня на валах відбудеться святкове дійство. На учасників заходу очікують театралізовані екскурсії, майстер-класи.

Всі охочі зможуть зробити світлини біля фотозон в стилі князівської доби, придбати цікаві вироби на ярмарці робіт народних умільців, а ввечері відвідати вогняне шоу, розповідають на офіційному сайті міста.

Пленер різьбярів та свято відбуваються у рамках спільного проєкту «Князівський шлях до трону» директора Державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир« Володимира Пикалюка, начальника відділу проєктної діяльності Володимир-Волинської міськради Любові Саць та художника, проєктанта Сергія Ничипорука.

Проєкт став переможцем конкурсу «Малі міста – великі враження» і спрямований на інтеграцію культурної спадщини в громаду міста.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер