<

На туберкульоз в Україні стали хворіти рідше

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:41 | 16.03.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

За минулий рік захворюваність на туберкульоз в Україні знизилася на 5,5% в порівнянні з 2016 роком. 

Про це повідомляється на офіційному сайті Центру громадського здоров’я при Міністерстві охорони здоров’я України.

Як наголошується, торік було зареєстровано 21 900 первинних випадків захворювання проти 23 200 в 2016 році.

“Зараз ми (Україна – ред.) випереджаємо світову тенденцію щодо зниження (1,5%) захворюваністю на туберкульоз”, – уточнили в центрі.

Водночас, за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, близько 20% випадків туберкульозу в Україні залишаються недовиявленими.

Крім того, захворюваність на туберкульоз в Україні як і раніше в 10 разів перевищує показники сусідніх країнах. У європейському регіоні Україна займає друге місце за поширеністю мультирезистентного туберкульозу, як серед повторних випадків захворювання, так і первинних.

Протягом останніх 10 років тенденцію до зростання демонструє також захворюваність на туберкульоз у поєднанні з ВІЛ. Частина коінфекції в структурі первинних випадків туберкульозу і рецидивів становить 20% – таким чином, кожен п’ятий хворий на туберкульоз є ВІЛ-інфікованим, зазначається в повідомленні.

“Протягом останніх років знижується смертність від туберкульозу – на 8-10% щорічно. Це маркер сприятливого прогнозу щодо епідеміологічного стану захворюваністю на туберкульоз”, – зазначено в повідомленні.

Щорічно в країні від туберкульозу помирає близько 4000 осіб.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа