<

На Світязі затримали двох молодиків, які незаконно ловили рибу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:41 | 11.07.2019 / Новини / , /
Перегляди
4
/ коментарі 3

У період з 1-го по 7-е липня на Волині задокументували 16 порушень природоохоронного законодавства. Зокрема, 5-го липня на Світязі затримали двох молодиків, які сітками наловили риби на майже 1000 гривень.

Про це повідомляє Волинський рибоохороний патруль.

Так, було складено п’ять протоколів за порушення правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП), п’ять – за грубі порушення (ч. 4 ст. 85 КУпАП), три – за незаконний збут водних біоресурсів (ст. 88-1 КУпАП) та один – за продаж заборонених знарядь лову (ч. 1 ст. 85-1 КУпАП). Крім того, оформлено два акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«Збитки, завдані рибному господарству, склали 987 грн. В ході проведених заходів інспектори вилучили 5 кг водних біоресурсів. Також конфіскували 6 од. заборонених знарядь лову та ще 20 од. – за актами безхазяйного майна», – повідомив керівник рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, п’ятого липня патруль здійснив рибоохоронний рейд на території Шацького природного парку. Так, на озері Світязь (заплава Лука), поблизу с. Світязь Шацького району зафіксували двох порушників, які здійснювали незаконний вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями лову. За допомогою трьох риболовецьких сіток порушники виловили таку кількість риби: плоскирка – 4, краснопірка – 2, окунь – 1. Збитки, завдані рибним запасам України, склали 987 гривень.

На осіб оформлено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до районного суду для притягнення правопорушників до відповідальності та відшкодування завданої шкоди.




коментарів: 3
  1. Вся риба що в них на базарі , все на сітки зловлена , браконьерять по чорному ,особливо “Егеря” в затоці де пише “науковий вилов риби”, все в сітках круглий рік

  2. Там в селі навіть не знають що таке спінінг. Сітками ловить кожен хто має хоч якийсь човен. Ловлять і на Бужній і на Луках і на Линовці… Скрізь ловлять де не можна. Для місцевих закон не писаний, в них бізнес

  3. Веселять такі новини. 5 кг риби вилучили :-) А то що там сотні метрів сітки розтянуто біля входу в затоку (та що зі сторони турбази) то воно таке, дрібниця. Також по всьому озеру бутилки пластикові плавають в якості буйків. То браконьєри місця своїх сіток позначають. А тут 5 кілограм риби в них.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа