<

На скільки подорожчає газ для населення: думка експертів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:01 | 18.10.2018 / Новини / /
Перегляди
1
/ 1 коментар

Уряд України вимушений підняти ціну на газ для населення. Свої прогнози щодо цього питання наскільки подорожчає ресурс висловили аналітики та експерти енергоринку.

Про це повідомляє Gazeta.ua.

На думку Вадима Бардася – експерта з інвестицій та прогнозування Європейського аналітичного центру – уряд підніме ціни на газ в Україні для населення на 18-25% залежно від вибраного регіону. Бардась переконаний, що під час прийняття рішення основним орієнтиром для влади є бажання забезпечити фінансову стабільність в країні у передвиборний період за рахунок нових кредитів через задоволення вимог МВФ. При цьому рівень життя населення та цінова стабільність – не в пріоритеті.

“Незважаючи на те, що МВФ вимагає підняти ціну на газ на 60%, уряд підніме її не більш, ніж на 23%”, – запевняє голова громадської ради Національного агентства з питань запобігання корупції Віктор Таран.

Експерт зауважив, що паралельно з рішенням про подорожчання газу уряд має передбачити ще декілька речей: бюджет на оплату субсидій, продовження заходів, які направлені на монетизацію пільг і верифікацію отримувачів субсидій, а також збільшення бюджету на заходи з енергоефективності для населення.

Президент Центру глобалістики “Стратегія-XXI” Михайло Гончар вважає, що уряд обмежиться підвищенням ціни на рівні 20-25%. Збільшити ціну на газ до 60%, як того вимагає МВФ, недопустимо для населення України. Гончар також додав, якщо уряд почне уникати подорожчання газу – це загрожує не отриманням фінансування з боку МВФ та обвалом курсу гривні.

“Фінансова катастрофа у такому випадку значно негативніша за наслідками, ніж підвищення цін на газ для споживачів. Хоча подорожчання газу спровокує хвилю невдоволення і протестів. Але це менше зло, ніж фінансова катастрофа”, – запевнив Гончар.




один коментар
  1. всі бачуть, як героїчно протистоїть уряд МВФ-окупантам ! тільки на 25% замість 60% ! майже героїчна оборона Брестьської крепості ! та шо там ! герої Крут ! а деякі за них в армію не бажають…ганьба !

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер