<

На Сході бойовики п’ять разів порушували тишу, поранено двох бійців ЗСУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:51 | 30.01.2021 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

29-го січня у зоні бойових дій на Донбасі бойовики п’ять разів порушили режим припинення вогню. Внаслідок обстрілів отримали осколкові поранення двоє українських військовослужбовців.

Про це повідомляє штаб операції Об’єднаних сил.

Так, неподалік населеного пункту Водяне, що на Приазов’ї, бойовики застосували безпілотний літальний апарат та скинули два гранатометні постріли ВОГ-17 над позиціями Об’єднаних сил. Внаслідок цього двоє українських військових отримали осколкові поранення. Їх оперативно доставили до лікарні.

Поблизу Опитного бойовики здійснили кілька пострілів у бік українських позицій із підствольного гранатомета та стрілецької зброї, а біля Авдіївки — з підствольного та ручного протитанкового гранатометів.

Про факти порушення режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ. Від початку поточної доби, 30 січня, вздовж усієї лінії зіткнення порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Від початку «перемир’я» наприкінці липня 2020 року й до вечора 28-го січня включно Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ нарахувала 7 853 порушення режиму тиші — зокрема 2 883 вибухи, 1 023 невизначені боєприпаси, що пролетіли, 97 спалахів дульного полум’я, 60 освітлювальних ракет і щонайменше 3 790 черг і пострілів.

В ОБСЄ порушенням вважають кожний постріл або вибух, а в штабі ООС обстріли однієї позиції вважають одним фактом порушення.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок
15 Квітня, Понеділок