<

На шахту №10 у Нововолинську хочуть виділити лише 20 мільйонів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:45 | 1.10.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У проекті держбюджету на 2017 рік поки передбачені лише 20 мільйонів гривень на підтримку шахти №10 “Нововолинська”. Цих грошей вистачить фактично лише на підтримання шахти, але не на її активну добудову.

Хоча працівники шахти вже двічі протестували у Києві проти невиплати зарплат, урізання витрат на шахту та затримки надходження грошей, у Мінфіні вважають, що 20 мільйонів вистачить на “утримання шахти в безпечному стані до реалізації інвестиційного проекту”, – повідомляє Волинське агенство розслідувань.

Ідею шукати інвестора підтримав і віце-прем`єр Володимир Кісітон під час візиту на Волинь. За його словами, прогнозовано, що собівартість вугілля на шахті №10 становитиме близько 800 гривень за тонну, тому проект має перспективу.

А голова ОДА Володимир Гунчик додає, що перспектива Волинського вугільного басейну базується лише на шахті №10. До прикладу, шахта «Бужанка» дає вугілля із високим показником зольності (51%), тож шахта не має перспективи.

“Нормально працює шахта №9, їй треба трохи допомогти, оновити обладнання, але це єдина шахта поки що, яка дає вугілля, яке без збагачення іде на ТЕС», – розповів голова ОДА. Таке ж вугілля мала б давати і шахта №10. Перспектива її розвитку за словами Гунчика – співпраця держави і приватних власників. “Якщо ми кажемо, що маємо викачати із держбюджету мільярд гривень і направити на десяту шахту, то це напевне неправильно», – каже Гунчик.

Таким інвестором, за словами міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика, може стати “одна з найбільших китайських компаній” CNBM International Corporation.

“Сьогодні (19 вересня, – ред.) у мене відбулася зустріч з однією з найбільших китайських компаній, яка дуже зацікавлена брати участь в приватизації українських шахт, зокрема шахти» Нововолинська №10”, – заявив Насалик.

Як ідеться у інвестиційній пропозиції щодо щахти від Міністерства енергетики та вугільної промисловості, вона повинна виробляти 900 тис. тонн вугілля на рік калорійністю близько 4,36 кКал / кг.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа