<

На сесії Шацької ОТГ виділили кошти для утримання молодших медичних сестер ФАПів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:49 | 30.03.2019 / Новини / , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Відбулася чергова сесія Шацької селищної ради під головуванням виконуючої обов’язки голови Людмили Цевух, на якій депутати розглянули питання фінансування ФАПів Шацької ОТГ.

До бурхливого обговорення призвело питання про співфінансування ФАПів Шацької ОТГ, – пише Район.Шацьк.

Перед присутніми виступила очільниця громади, яка зазначила, що на утримання молодших медичних сестер фельдшерсько-акушерських пунктів громади необхідно в рік 252 383 грн. Профільна комісія, засідання якої відбулося напередодні сесії, прийняла рішення не виділяти коштів. Натомість, щоб зберегти ФАПи в умовах реформування, рекомендувала залишити в пунктах лише фельдшерів.

Не погодився з цим Олександр Кусько, в.о. старости Самійличівського округу. Він наголосив, що в жодному з чотирьох населених пунктів старостинського округу, де проживає близько 1000 мешканців, реформа не передбачає функціонування ФАПу.

«Якщо в пунктах не буде санітарів, то хто буде виконувати їхні обов’язки, а саме різати, рубати і складати дрова, прибирати, обкошувати територію, проводити дрібні ремонти? Впевнений, що молодий фельдшер у с. Положеве з зарплатнею у 2960 грн. цього робити не стане. Такі, як він, швидше за все, покинуть роботу і поїдуть у Польщу. А без фельдшера у селі – ніяк. Бо хто тоді надасть допомогу літнім людям, виміряє тиск, зробить ін’єкцію?» – наголосив Олександр Сергійович і попросив надати фінансування хоча б на найближчі 3 місяці.

Про очікувані наслідки реформування первинної ланки медицини району розповів Сергій Карпук, голова Шацької районної ради. З його слів, спроможна медична мережа району повинна включати три амбулаторії (в Шацьку, Піщі, Пульмі) і два пункти здоров’я (в Світязі і Мельниках). Зараз же в районі працюють 23 ФАПи, 21 з яких, відповідно до розпорядження голови Волинської ОДА, потрібно було закрити. Щоб їх зберегти, необхідні великі кошти, яких у районі немає. Оскільки зарплату молодшим медичним сестрам платять сільські ради, то Сергій Вікторович просив депутатів підтримати працівників ФАПів і виділити фінансування.

В результаті депутати проголосували за те, аби на три місяці профінансувати заробітну плату молодшим медичним сестрам і виділили на це 65 тисяч гривень.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок