<

На росії хочуть, щоб Польща «повернула» третину територій і $750 млрд

06:22 | 22.05.2023 / Новини / , /
Перегляди
552
/ коментарі 3

В росії вважають, що Польща повинна розрахуватись з ними за звільнення від німецьких окупантів в часи Другої світової війни.

Очільник держдуми рф Вʼячеслав Володін звинуватив Польщу у «зраді» історичній памʼяті та заявив, що вона повинна відшкодувати росії 750 млрд доларів за «звільнення від нацистів» та відбудову після Другої світової війни. Про це він написав в телеграмі, –повідомляє Слово і Діло.

«Польща зрадила історичну пам’ять. Забула, що її звільнення фашистських загарбників вдалося радянському народу дорогою ціною. Польща існує як держава лише завдяки нашій країні», – зазначив Володін.

Володін зауважив, що «третина нинішніх польських територій – райони з розвиненою інфраструктурою, промисловими підприємствами, а також багаті на природні ресурси – увійшли до її складу після Другої світової війни лише завдяки росії».

«У повоєнний час радянський народ, відриваючи від себе, витратив на відновлення та розвиток Польщі за сьогоднішніми оцінками понад 750 млрд доларів (збудовано понад 800 об’єктів промисловості, енергетики, транспорту)», – стверджує він.

Володін наголосив, що Польща начебто «поводиться по-хамськи», коли зносить памʼятники радянському солдатові, закриває російські школи та «краде власність рф».

Відтак країна-окупант вважає, що Польща має повернути набуті за підсумками Другої світової війни території та відшкодувати росії кошти, витрачені у воєнні та повоєнні роки.

«Відмовившись від загальної історії, Польща повинна повернути придбані за підсумками Другої світової війни території та відшкодувати нашій країні кошти, витрачені на неї у військові та повоєнні роки», – додав кремлівський політик.

Володін заначив, що «правильно» буде заборонити проїзд польських фур по території рф та навіть порахував, що поляки на цьому «можуть втратити близько 8,5 млрд євро».




коментарів: 3
  1. Кацап-це нація слабих на голову людей і вилікувати її треба негайно ,бо з нею світ знаходиться на грані катастрофи.

  2. рашисти, а шо ви робили у Польщі з 1939 по 1941 і скільки мільярдів збираєтесь їй заплатити?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок