<

На Рівненщині співробітники СБУ поранили п’ятьох нелегальних копачів бурштину

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:31 | 12.02.2022 / Новини / , , , /
Перегляди
592
/ 1 коментар

10-го лютого на бурштинових родовищах Рівненщини біля села Єльне виникла сутичка копачів з працівниками СБУ. Не бажаючи допускати на копальні силовиків, копачі розпочали бійку, яка переросла у стрілянину з боку працівників СБУ.

У результаті п’ятеро осіб госпіталізували з вогнепальними пораненнями. Державне бюро розслідувань проводить перевірку цього інциденту, – повідомиляє пресслужба ДБР.

Про розслідування конфлікту працівників СБУ з бурштинокопачами ДБР повідомило у п’ятницю, 11 лютого.

Працівники СБУ мали перевірити законність видобутку бурштину групою людей, однак ті почали чинити опір і не пускати силовиків на копальню.

«Копачі вчинили бійку із застосуванням ножів, сокир та бензопил, а співробітники СБУ, у свою чергу, почали стріляти із вогнепальної зброї», – ідеться у повідомленні ДБР.

У результаті сутички п’ятьох цивільних осіб з вогнепальними пораненнями відвезли до лікарні. У чотирьох з них поранення ніг, ще в одного — поранення руки. ДБР повідомляє, що поранення не становлять загрози життю, тяжкість отриманих ушкоджень встановлюється.

Відкрито кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією за ч. 2 ст. 365 ККУ (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу із застосуванням зброї). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа