<

На Рівненщині 16-річна дитина померла від грипу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:35 | 9.01.2019 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

В Рівненській області 7 січня від грипу померла 16-річна дівчина із Острозького району. Окрім того, на Рівненщині помер 49-річний чоловік від ускладнень кору.

Про трагедію повідомив Рівненський обласний лабораторний центр у Фейсбуці.

Дівчина звернулась 02.01.2019 року за медичною допомогою та відразу була госпіталізована у відділення анестезіології та інтенсивної терапії Острозької ЦРЛ. Однак всі необхідні реанімаційні заходи виявились неефективними та 7 січня дівчина померла.

“Заключний діагноз грип А, вірусний енцефаліт. Вірусологічною лабораторією ДУ «Рівненський обласний лабораторний центр МОЗ України» лабораторно було підтверджено діагноз “грип”. При дослідженні матеріалу виявили РНК вірусу грипу А(H3N2),” – йдеться у дописі.

Дитина не була вакцинована проти грипу.

Крім того, від ускладнень кору помер 49-річний чоловік, який проживав в смт Квасилів Рівненського району. Чоловік захворів на кір 19 грудня.

Проти кору не був щеплений.

За медичною допомогою звернувся 24 грудня та був госпіталізований в інфекційне відділення Рівненської ЦРЛ. У зв’язку із важким перебігом захворювання 27 грудня переведений у відділення інтенсивної терапії і анестезіології.

Людину врятувати не вдалося і 6 січня чоловік помер.

“Заключний діагноз: набряк головного мозку. Коровий енцефаліт. Кір важка форма, лабораторно підтверджений,” – йдеться у повідомленні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок