<

На ремонті медзакладів у зоні ООС вкрали мільйони бюджетних коштів, – СБУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:08 | 26.10.2019 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

На Донеччині викрито привласнення мільйонів бюджетних гривень під час ремонту медичних закладів у районі проведення операції Об’єднаних сил.

Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

“Оперативники спецслужби встановили, що організатор оборудки проживає у тимчасово окупованому Донецьку. Зареєстровані ним у Києві дві фірми протягом 2017-2019-х років виграли тендери на проведення будівельно-ремонтних робіт у семи поліклініках Донеччини. Загальна сума контрактів становила понад 75 мільйонів гривень“, – йдеться у повідомленні.

За словами оперативників, третина передбачених робіт була виконана лише на “папері”, а бюджетні кошти ділки привласнили собі, що створило небезпеку діяльності медичних закладів регіону. Наразі правоохоронцями встановлюється точний розмір завданих державі збитків.

Також зафіксовано, що учасники оборудки цілеспрямовано займалися ухилянням від сплати податків на додану вартість. Загальна сума таких збитків склала 12,5 млн гривень.

У ході обшуків у столичних офісах за місцями фактичного проживання керівників фірм оперативники виявили банківські картки, фінансову та господарську документацію та чорну канцелярію. Також було вилучено печатки фірм, які засвідчують незаконну діяльність даних організацій.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження. У процесі перебуває вирішення питання з приводу повідомлення про підозру учасників схеми.

Надалі продовжується досудове розслідування. Правоохоронці намагаються встановити всіх причетних осіб, які брали участь у даній операції.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа