<

На Івано-Франківщинні знайшли унікальні документи УПА

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:25 | 19.01.2019 / Новини / , /
Перегляди
2
/ 1 коментар

Поблизу міста Рогатин, що у Івано-Франківській області, троє місцевих жителів відкопали у землі бідон з книгами та документами УПА, серед яких знайшли, і шарж на головнокомандувача УПА Романа Шухевича.

Про це повідомляє Канал 24, посилаючись на Рогатинську міськрада.

Чоловіки, які знайшли ці історичні речі, передали їх до Національного музею-меморіалу “Тюрма на Лонцького”. За їхніми словами, вони натрапили на них випадково і дуже здивувалися, що знайшли дійсно унікальну річ, яка може доповнити нашу історію новими цінними фактами.

Попередньо оглянувши матеріали, можна стверджувати, що документи містять дані про діяльність УПА на теренах Львівської, Тернопільської областей та Закерзоння. Можна припустити, що вони були передані для головнокомандувача Романа Шухевича, який довгий час перебував на Рогатинщині.

Серед давніх артефактів виявлено унікальний шарж (доброзичлива карикатура – 24) головнокомандувача, що імовірно, виконаний чорнилом. Низку документів радянського зразка, трофеї, до прикладу, плакат чеською мовою, звіти та протоколи служби безпеки, а також фінансова звітність та касова документація.




один коментар
  1. Ту історію звичайно не забути, як ше з часів Шевченка українці ухилялися від військової служби- так званих москалів придумали. А потім довелося не тільки в Польській, а ще й в Німецькій служити. І дойшла історія до того, що у 2014 році, щоб національний конфлікт умиротворити довелося просити допомоги в Росії та по суті тих же Німців. Слава Богу, шо вже не ті часи і чорнозем наш нікому вже не потрібний, але розрахуватися таки довелось – Крим і Донбас це ж і так ше від СССР нам досталося – не шкода, і два міліони дешевої робочої сили в Європі борг таки майже відпрацювали Слава Богу. Але це нам на користь. Тепер українці вже навчені. Що краще мати свою професійну Армію – сильну, ситу і забезпечену, і самим врегульовувати свої внутрішні конфлікти. І перестати самим розколювати свою державу, бо хтось так щедро цим користується. Нашими амбіціями і нашими помилками. Знищуємо самі себе. Хватить. Мир Нам Українці!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця