<

На Прикарпатті викрили ботоферму, яка працювала на росію

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:37 | 7.09.2022 / Новини / , /
Перегляди
189
/ 1 коментар

В Івано-Франківській області правоохоронці викрили організатора потужної ботоферми, яка працювала на країну-агресора. Йдеться про ботоферму, яку СБУ ліквідувала ще у 2021-му році.

Відомо, що фігурант справи залучив до створення фейкових акаунтів майже 11 тисяч карток одного з українських мобільних операторів, повідомила пресслужба СБУ у фейсбуці.

«Потужності» цієї ботоферми активно використовувала велика російська інтернет-платформа, яка незаконно здає в оренду чужі телефонні номери.

Це давало можливість створювати тисячі фейкових акаунтів у соцмережах, месенджерах та відеохостингах. Через них відбувалося масштабне спотворення інформаційного простору, «накрутка» переглядів, вподобань, коментарів.

У такий спосіб відбувався вплив на суспільну свідомість, зокрема, в інтересах ворожої пропаганди.

Слідством було встановлено, що фігурант ініціативно вийшов на росіян через спеціалізований телеграм-канал та домовився про умови співпраці й оплати. Після цього він отримав детальні інструкції щодо запуску роботи ботоферми. Представники рф надали йому доступ до програмного забезпечення, а технічне обладнання для функціонування ботоферми зловмисник придбав сам.

Експертиза засвідчила, що підозрюваний використовував SIM-банки, які дають можливість швидкої заміни сім-карт та підміни міжнародних ідентифікаторів мобільного обладнання (IMEI) для приховування своєї протиправної діяльності та уникнення блокування оператором.

Чоловіку тепер загрожує до 6 років.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер