<

На посту «Доманове» вилучили дві тисячі пігулок у громадянина Білорусії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:13 | 23.12.2021 / Новини / , /
Перегляди
152
/ Коментарі відсутні

Через митний пост «Доманове» білорус-далекобійник намагався провезти партію ліків, які заховав в усіх конструктивних порожнинах кабіни вантажівки.

Всього з машини вилучено понад дві тисяч пігулок та 230 флаконів медпрепаратів білоруського виробництва, повідомляють митники у фейсбуці.

Вартість прихованих від митного контролю товарів – понад 25 тисяч гривень. Згідно зі статтею 483 Митного кодексу, вони підлягають конфіскації за рішенням суду, додатково на таку ж суму буде накладений штраф.

Нагадують, що на митну територію України можна ввозити лікарські засоби у ручній поклажі або супроводжуваному багажі:

  • у кількості, що не перевищує п’ять упаковок кожного найменування на одну особу (крім тих, що містять наркотичні чи психотропні речовини);
  • у кількості, що не перевищує зазначену в наявному в особи рецепті на такий лікарський засіб, виданому на ім’я цієї особи та засвідченому печаткою лікаря та/або закладу охорони здоров’я.

У випадку ввезення в межах дозволеного, такі лікарські засоби вважаються особистими речами громадян. Вони підлягають декларуванню усно або письмово, не оподатковуються митними платежами та звільняються від подання документів із видів державного контролю.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця