<

На пості «Ягодин» виявили м’ясні вироби без документів, вартістю 600 тисяч гривень.

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:37 | 20.08.2021 / Новини / /
Перегляди
546
/ Коментарі відсутні

18-го серпня на пості «Ягодин» волинські митники виявили м’ясопродукцію, що прямувала з Республіки Польща, з неправдивими документами, загальною вартістю понад 600 тисяч гривень.

Прямуючи в Україну, в зону митного контролю поста «Ягодин», заїхав вантажний автомобіль під керуванням громадянина Республіки Польща, повідомляє волинська митниця у фейсбуці.

Митному органу подано товаросупровідні документи, відповідно до яких переміщується товар «М’ясосировина». Відправником даного товару було зазначено польське підприємство.

В результаті повного митного огляду вищевказаного вантажу було встановлено, що у транспортному засобі переміщується товар, країною походження якого являється Федеративна Республіка Німеччина.

Згідно Розпорядження Головного державного ветеринарного інспектора України від 10.09.2020 №56, ввезення на митну територію України з Федеративної Республіки Німеччини тварин, що належать до родини свиневих, таясових та тапірових, генетичного матеріалу, продуктів від них, заборонено.

Таким чином, керівник підприємства-отримувача переміщував через митний пост товар на загальну суму 600,9 тисяч гривень.

Документи, подані митному органу, були одержані незаконним шляхом та містили неправдиві відомості щодо країни походження товару, відправника товару, маркування вантажних місць.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч.1 ст. 483 Митного кодексу України. Працівниками Волинської митниці складено протокол про порушення митних правил, відповідно до якого товар вилучено до рішення суду.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа