<

На посаду нового голови Світового банку розглядають Іванку Трамп

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:09 | 14.01.2019 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Дочка нинішнього президента США, Іванка Трамп, розглядається серед інших кандидатів на посаду нового глави Світового банку після Джина Йонг Кіма, який залишить посаду після 1 лютого.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на американське впливове видання Financial Times.

“Вже є імена потенційних кандидатів з Вашингтона, включно з Девідом Мальпасом, який очолює міжнародний напрям в міністерстві фінансів (США – ред.); Ніккі Гейлі – екс-посла в ООН; Марком Гріном – головою Агентства США з міжнародного розвитку (USAID); і навіть Іванки Трамп, дочки президента”, – зазначає видання.

При цьому підкреслюється, що в Мінфіні повідомили про “значну кількість рекомендацій для хороших кандидатів”. Зараз в адміністрації США триває процес перегляду.

Видання нагадує, що, за традицією, головою Світового банку призначають американця, а МВФ зазвичай очолюють європейці. Нинішній керівник СБ Джим Йонг Кім заявив про відставку на три роки раніше кінцевого терміну через те, що отримав вигідну пропозицію посади в приватному секторі.

“Така можливість з’явилася, і, знаєте, дуже важко передбачити, чи буде таке ще колись у вашому житті”, – сказав він.

Кім був обраний і призначений на посаду за часів президента Обами.

У цьому зв’язку зазначається, що новий керівник Світового банку, відібраний адміністрацією Трампа, може спробувати обмежити фінансування проектів, спрямованих, зокрема, на боротьбу зі зміною клімату. Крім того, не виключається, що він також наполягатиме на інших суттєвих корекціях курсу Світового Банку.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер