<

На міжнародній космічній станції зуміли виростити високоякісний врожай салату

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:10 | 10.03.2020 / Новини / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Салат, який виростили на борту Міжнародної космічної станції (МКС), має стільки ж корисних елементів, як салат із Землі.

Про це свідчать спеціалісти NASA, які відправили на МКС насіння в рамках експерименту, щоб з’ясувати можливість культивування рослин в космосі, пише superagronom.com.

Вчені Джоя Маса, Христина Ходадад і їх колеги дослідили три партії салату-латуку, які виросли на космічній станції в період з 2014-й по 2016-й роки. Вони порівняли їх з салатом, який вирощували на Землі за аналогічних умов.

Для цього вони відтворили приблизно таку ж концентрацію вуглекислого газу і температури. Порівнявши рослини, дослідники визначили, що рівень поживних речовин між ними дуже схожий.

Головна відмінність рослин полягає в тому, що салат, який виріс в космосі, має більше мікроорганізмів. Швидше за все, це пов’язано зі специфічною мікрофлорою на МКС.

Вчені відзначили, що це важливий крок для того, щоб вирощувати їжу для астронавтів в космосі під час тривалих польотів.

Зараз NASA відправляє припаси на МКС, тому екіпаж станції не ризикує зіткнутися з нестачею їжі. Однак для майбутніх місій на Місяць і Марс NASA необхідно знайти інший спосіб поповнити запаси готової їжі.

«Зараз ми не можемо гарантувати, що у нас з’явиться дієта, яка буде задовольняти потреби екіпажу для більш тривалих космічних польотів. Тому одним з можливих рішень буде доповнити упаковану їжу свіжими продуктами.

Салат-латук, вирощений в космосі, буде забезпечувати додаткові вітаміни та інші поживні речовини, смакові якості, текстури і різноманітність в дієті», — відзначили в NASA.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок