<

На мітингу в Москві затримали понад 500 людей

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:19 | 27.07.2019 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Російські правоохоронці затримали понад 500 людей на Тверській вулиці, де проходить несанкціонований мітинг «За чесні вибори» із вимогою реєстрації незалежних кандидатів на виборах у Московську міську думу.

Поліція змушує деяких пасажирів московського метрополітену підписувати попередження про неприпустимість участі в неузгоджених мітингах, – інформує Громадське.

За останньою інформацією «ОВС-Інфо», на ній затримали 520. МВС раніше офіційно повідомило про затримання 295 учасників акції. Поліцейські застосували кийки та електрошокери.

Муніципальній депутатці округу Хамовники Олександрі Парушіній розбили голову.

Також поліція і представники прокуратури увірвалися в студію «Навальний LIVE», вимагаючи припинити ефір.

Правоохоронці змушують деяких пасажирів метро в Москві підписувати попередження про неприпустимість участі в неузгоджених мітингах. Співробітники поліції зупиняють людей біля ескалаторів і запрошують до кімнат охорони. Пасажири метро зіткнулися з цим на станціях Севастопольська і Смоленська.

«У мережі «Інтернет» поширюються заклики взяти участь у масових публічних заходах 27 липня 2019 року. Зазначені заходи з органами виконавчої влади Москви в установленому порядку не узгоджені», — йдеться в документі, опублікованому в Twitter.

За даними «Нової газети», на Пушкінській у двох дівчат забрали паспорти і змусили підписати протокол про те, що вони добровільно виходять на вулицю, де проходить неузгоджений мітинг. Одна з них повідомила, що такі ж документи попросили підписати ще п’ятьом людям. Коли вона почала знімати те, що відбувається на телефон, поліцейські сказали, що видалять із нього всі дані, якщо дівчина не припинить.

Нагадаємо, офіційна причина відмови у реєстрації — відсутність достатньої кількості підписів виборців на підтримку висунення кандидата. У Росії за законом самовисуванці повинні зібрати підписи 3% жителів свого округу, це близько 5 тисяч. Незалежні кандидати зробили це, проте окружні виборчі комісії не дозволяють цим кандидатам брати участь у виборах.

Ще до завершення перевірки опозиціонери заявляли про порушення, зокрема про те, що члени комісій визнають недійсними справжні підписи людей. Крім того, незалежних кандидатів не допускали до процесу перевірки підписів провладних кандидатів, які ймовірно фальсифікують.

Зазначимо, що правляча партія «Єдина Росія» на цих виборах офіційно не виставила жодного кандидата, вочевидь через низьку підтримку у Москві. Її представники беруть участь у виборах як самовисуванці, тому теж повинні збирати підписи. Проблем з реєстрацією у цих кандидатів немає.

Вибори в московську міську думу відбудуться 8 вересня 2019 року. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця