<

На мітингах у підтримку Навального у Росії затримали понад тисячу людей

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:43 | 3.02.2021 / Новини / , , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

У Росії 2-го лютого тисячі людей вийшли на мітинг на підтримку опозиціонера Олексія Навального після того, як суд Москви призначив йому 3,5 роки ув’язнення. Силовики жорстко розганяли протестувальників, понад тисячу затримали.

Наймасовіші протестні акції відбулися в Москві та Санкт-Петербурзі. Там, за даними правозахисного медіапроєкту «ОВД-Инфо» затримали найбільшу кількість людей: у Москві — 865 протестувальників, у Санкт-Петербурзі ㅡ 175, – пише Громадське.

Ще у восьми містах Росії правозахисники зафіксували поодинокі затримання.

У відповідь на вирок Навальному на вулиці Москви, за оцінками ЗМІ, вийшли кілька тисяч людей.

У столиці зачинили окремі станції метро, правоохоронці оточили Манежну та Пушкінську площі в центрі міста. Вхід на Красну площу закрили напередодні ввечері. Влада Москви заявила, що там проводитимуть профілактичні заходи.

У центрі міста журналісти помітили кілька автобусів із правоохоронцями та колони силовиків. Ще перед початком мітингу вони затримали десяток людей, що збиралися на акцію.

Як зазначають журналісти, окрім силовиків у формі, правоохоронців супроводжував ряд людей у цивільному одязі зі щільно закритими обличчями та відеокамерами в руках. Водночас ані бейджів із журналістськими посвідченнями, ані жилетів із написом «преса» вони не мали.

Деяких затриманих у цивільному правоохоронці відпускали після озвучення спеціального «коду».

Протестувальники скандували «Навальному – свободу!» та «Росія без Путіна!».

Правоохоронці, своє чергою, оточили демонстрантів та лупцювали їх палицями. Щонайменше одній людині знадобилася медична допомога після сутичок із силовиками.

У відповідь на дії поліції учасники мітингу підводили руки та скандували: «Ми без зброї».

Зібратися на Манежній площі у Москві, де штаб Навального оголосив збір, протестувальникам так і не вдалося. Люди в колонах рухалися прилеглими провулками. Правоохоронці жорстко розганяли демонстрантів, деяких били електрошокерами.

Близько опівночі автобуси з силовиками почали роз’їжджатися.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер