<

На місці зрізаного яблуневого саду, що біля Нововолинська, з’явиться вишневий

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:11 | 28.04.2020 / Новини / , , /
Перегляди
39
/ Коментарі відсутні

Приватне підприємство взяло в суборенду частину землі, на якій росте яблуневий садок, що поблизу села Тишковичі Іваничівського району. На місці старих яблунь планують висадити вишневий сад.

28-го квітня журналісти БУГу поспілкувалися з підприємцем, який орендував земельну ділянку – Ігорем Пінкевичем. Чоловік розповів, що зараз проводять роботи зі зрізання і викорчовування дерев, а восени будуть висаджувати нові.

“Взяли в суборенду 10 гектарів, наразі вирізаємо старі дерева, які майже всі всередині трухляві. Далі будемо готувати землю, а восени висаджувати вишневий сад”, – розповів підприємець.

Чоловік додав, що планують орендувати ще 5 гектарів землі, але поки чекають документи. Садку вже більше 50 років, тут любили відпочивати місцеві мешканці, які після себе, на жаль, залишають купи сміття.

“Наша фірма займається вирощенням сортових дерев, це наш профіль, у нас є садок поблизу терикону 5-ї шахти. Нам давно пропонували навести тут порядок. Цим деревам вже більше 50 років, вони не родючі та трухляві. Ви би бачили скільки ми тут вивезли сміття та пляшок”, – говорить чоловік.

Новий вишневий сад тут планують висадити восени, а вже незабаром, якщо усе вдасться, надіються роботу продовжити. Є ще більше 5-ти гектарів старого саду, який необхідно довести до ладу – каже підприємець.

До слова, із садом Низкиницького монастиря, що межує зі старим яблуневим – все, як зазвичай. Дерева тут ніхто не зрізав.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер