<

На місці авіакатастрофи у Харкові знайшли тіла всіх загиблих: 26 вересня оголосили Днем жалоби в Україні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:49 | 26.09.2020 / Новини / /
Перегляди
5
/ коментарі 2

Станом на 12:15 26-го вересня на місці авіакатастрофи літака АН-26 з курсантами під Чугуєвим у Харківській області знайдено тіла 25 загиблих осіб. Одна особа померла у лікарні та одна особа травмована (перебуває у лікарні). 

Про це повідомила пресслужба ДСНС України.

“25-го вересня до ДСНС надійшла інформація, що поблизу міста Чугуїв на відстані близько 2 км до військового аеропорту сталося падіння літака АН-26 ЗС України, з подальшим загоранням. О 21:53 пожежу літака ліквідовано.

За інформацією диспетчера аеродрому, на борту перебувало 27 осіб (їх мало бути 28, проте одного курсанта не допустили до виконання польоту)”, – йдеться у повідомленні.

Станом на 12:15 (26 вересня – ред.) на місці авіакатастрофи знайдено тіла 25 загиблих осіб. Одна особа померла у лікарні та одна особа травмована (перебуває у лікарні).

Від ДСНС залучено 62 рятувальника та 10 одиниць техніки.

Проте, попри те, що всі тіла загиблих, в авіакатастрофі знайшли, жодного з них досі не вдалося ідентифікувати, для цього знадобиться експертиза ДНК.

Про це повідомив віцепрем’єр Олег Уруський під час позачергового засідання Кабінету міністрів 26-го вересня, – пише УП.

“Тіла в понівеченому стані, на цей момент ідентифікацію жодного з тіл здійснити не вдалося.

Потрібно буде здійснювати експертизу ДНК, що потребуватиме додаткового часу. Це займе від 2 до 3 тижнів часу. Тільки після цього можна буде говорити про поховання наших бійців”, – сказав Уруський.

Також він повідомив, що наразі немає доступу до бортових самописців літака.

“Чорні скриньки знаходяться в хвостовій частині літака, до них доступу немає, поки не закінчена робота з тілами загиблих”, – зазначив віцепрем’єр.

За словами Уруського, у справі розслідування катастрофи призначено понад 50 експертиз.

Тим часом, заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко виклав у фейсбуці відео моменту катастрофи АН-26 у Харківській області та фотографії військових.

За словами заступника міністра внутрішніх справ, останні секунди польоту АН -26 Збройних сил України, зафіксувала відеокамера, встановлена на одній з висотних будівель в місті Чугуєві.

“Це відео має допомогти слідчим і експертам встановити – що ж сталося після того, як командир корабля повідомив про відмову лівого двигуна і приготувався до посадки на правому”, – йдеться у дописі.

Геращенко також опублікував знімки курсантів зі словами “Вічна пам’ять трагічно загиблим захисникам України”.

26-го вересня Президент Володимир Зеленський оголосив Днем жалоби в Україні у зв’язку з катастрофою військового літака Ан-26, – повідомляють на сайті ОП.

Зеленський підписав указ № 410/2020 про оголошення в Україні дня жалоби 26-го вересня.

«У зв’язку з трагедією, що сталася внаслідок катастрофи військового літака Ан-26 під час планових навчальних польотів 25 вересня 2020 року поблизу м. Чугуєва Харківської області та призвела до загибелі військовослужбовців Повітряних сил Збройних сил України, з метою вшанування пам’яті загиблих постановляю: оголосити в Україні 26 вересня 2020 року днем жалоби», – йдеться в документі.

Також відомо, що члени сімей загиблих у катастрофі АН-26 військовослужбовців отримають одноразову грошову допомогу в розмірі більш ніж 1,5 мільйони гривень.

Про це повідомив заступник міністра оборони Ігор Старобінський під час позачергового засідання Кабміну в суботу, – пише УП.

“Міністром оборони прийнято рішення про виплату одноразової грошової допомоги членам сімей загиблих військовослужбовців ЗСУ.

Розмір виплат складає 750 прожиткових мінімумів, що становить 1 мільйон 576,5 гривень на кожного. Розмір виплат буде за рахунок фондів Міністерства оборони”, – зазначив він.

У свою чергу, прем’єр Денис Шмигаль доручив Міністерству соцполітики з’ясувати, чи був застрахований екіпаж.

Нагадаємо раніше повідомляли, що знайшли тіла 22 пасажирів літака АН-26, двоє людей були в лікарні, ще трьох шукали.

Авіакатастрофа трапилась, 25-го вересня близько 21:00 біля аеродрому під Чугуєвом у Харківській області, упав військовий літак Ан-26.




коментарів: 2
  1. Тому одному, шо не полетів, Бог ше якесь призначення на Землі має.
    Не інакше!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок