<

На Маневиччині знайшли бурштин вагою два кілограми

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:13 | 23.11.2021 / Новини / /
Перегляди
649
/ Коментарі відсутні

15-го листопада працівники комунального підприємства «Волиньприродресурс» в Маневицькому районі знайшли бурштин вагою майже у два кілограми. Камінь такою вагою викопали вперше за рік роботи.

Про це Суспільному розповів директор підприємства Анатолій Капустюк.

Загалом знахідка заважила б понад два кілограми, проте від каменя відламалися два шматки, тож нині “материнський” шматок буквально на пару грамів не дотягує до двох кілограмів та важить 1 кілограм 928 грамів.

“Це поки найбільша знахідка комунального підприємства за рік роботи. Камінь далі будуть відправляти на експертизу для оцінки та діагностики, для того, щоб встановити його вартість та виготовити паспорт, каже Анатолій Капустюк.

Зі слів Капустюка, на Волині ще не продали жодного каменя бурштину, який важить понад 500 грамів. Поки й цей не продаватимуть. Для продажу бурштину, який важить понад пів кілограма, потрібно влаштовувати ексклюзивні аукціони, до них готуватимуться.

Зі слів директора комунального підприємства, перед цією знахідкою у КП “Волиньприродресурс” найбільшою знахідкою був бурштиновий камінь вагою 1 300 кілограмів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер