<

На Маневиччині прихильники УПЦ не хочуть віддавати храм громаді ПЦУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:49 | 20.08.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ коментарі 3

У село Четвертня Маневицького району прибули представники Волинської ОДА, щоб передати Спасо-Преображенський храм громаді ПЦУ.

Зі слів речника УПЦ Олега Точинського, віряни УПЦ не хочуть віддавати церкву, адже місцеві прихильники ПЦУ, мовляв, у незаконний спосіб перереєстрували громаду УПЦ та, не розриваючи охоронного договору зі старими власниками, уклали з регіональною владою новий, – пишуть Волинські новини.

«У присутності представників ОДА та поліції прихильники ПЦУ зрізали замки з дверей храму. На вимоги поліції протидіяти тому, що відбувається, правоохоронці запропонували написати заяву», – каже Точинський.

Нагадаємо, про передачу церкви-пам’ятки архітектури національного значення та дерев’яної дзвіниці Свято-Преображенській релігійній громаді ПЦУ йдеться у розпорядженні тимчасового виконувача обов’язків голови Волинської ОДА від 9 серпня.

Так, управлінню культури, з питань релігій та національностей облдержадміністрації доручили: підготувати та подати на підпис голови облдержадміністрації договір про безоплатне користування релігійною громадою культовою спорудою, що є державною власністю; утворити комісію з передачі культової споруди та подати на затвердження акт приймання-передачі майна голові облдержадміністрації.




коментарів: 3
  1. «Томос» — это афера, которая будет еще долго нам аукаться. Нам обещали поместную церковь, и люди на это повелись. Нам же никто не говорил, что мы получим митрополию от Константинополя. А получили то, что и свечи, и иконы должны покупать. Тут производили в монастырях, а теперь будут покупать, так в соглашении написано, не в Константинополе, а в Стамбуле, в Турции», — заявил Москаль, хі-хі…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа