<

На Львівщині встановили рекорд наймасовішого виконання колядки на сопілках

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:13 | 17.01.2022 / Новини / /
Перегляди
85
/ Коментарі відсутні

16-го січня у селі Стрілки, що на Львівщині 406 сопілкарів разом виконали колядку «Нова радість стала».

Наймолодша учасниця – учениця другого класу місцевої школи, а найстаршому нещодавно виповнилося 75 років, повідомляє Укрінформ.

«Рекорд надзвичайно зворушливий і класний. Я сьогодні зафіксував тут 406 людей, які одночасно на сопілці виконували колядку «Нова радість стала»…

Мені дуже приємно сьогодні вручати цю грамоту від Книги рекордів України пану голові Стрілківської територіальної громади», – зазначив представник Книги рекордів України.

Учасники акції вишикувалися у формі восьмикутної зірки та одночасно в тональності Ре-мінор виконали на сопілках відому колядку, потім її заспівали і знову заграли. Підрахунок учасників, які грали на сопілках, провели за допомогою дрона.

Свято продовжилося виступами вертепів. Присутні також посмакували стравами від бойківських господинь, узяли участь у конкурсах, розвагах і майстер-класах.

Сьогоднішній рекорд учасники присвятили пам’яті вчителя музики Миколи Пукія, який разом з колегою Ярославом Мицаком став зачинателем на Старосамбірщині гри на сопілках.

Так, у квітні 2015 року Книга рекордів України фіксувала тут ще один рекорд – наймасовішого виконання гімну на сопілках. Його встановили школярі зі Старосамбірщини під орудою Миколи Пукія. Музиканта не стало у віці 52 років.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер