<

На Львівщині священник УПЦ МП «обчистив» церкву, коли громада перейшла до ПЦУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:45 | 30.05.2022 / Новини / , , , /
Перегляди
410
/ коментарі 2

У Дрогобичі, в церкві святого Іова Почаївського, громада якої перейшла до Православної церкви України, священник УПЦ МП залишив після себе голі стіни, забравши з приміщення храму всі ікони та церковне начиння.

Священник, перед тим як покинути храм, вирішив вивезти з нього іконостас, церквовний інвентар, ікони та дзвони, які були куплені за кошти громади. А з двох будівель, розташованих на території церкви, навіть зрізали хрести, інформує Дрогобицька міська рада.

25-го травня у Дрогобицькій міській раді відбулось засідання спеціальної комісії, яка вирішила заборонити діяльність Московського патріархату на теренах Дрогобицької громади. Храм св. Іова Почаївського було опечатано.

У міськраді зазначили, що вивезення майна відбулося ще до моменту ухвалення комісією рішення та опечатування храму.

“Керівництво громади повністю підтримало рішення про перехід з Московського патріархату до Православної Церкви України. Сьогодні тут відбулось перше богослужіння. Однак зайшовши всередину, ми були шоковані, бо церква пуста.

Видно, що батюшка готувався до відходу, вони забрали усе, що було придбане за кошти громади. Але ми тішимось з того, що на одну українську церкву стало більше”, – сказав заступник міського голови Дрогобича Андрій Ковч.

Такий вигляд мав храм раніше:

А такий вигляд він має зараз:




коментарів: 2
  1. Він все зробив так ,як роблять його наставники з кацапстану -все вкрасти .Цікаво, як фанати цієї кирилової секти на це відреагували ?

  2. Достойний кгбешний представник рашен-рейху, оччєнь обучєнний і вороватий.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця