<

На Львівщині у шахті «Степова» стався вибух: 8 загиблих

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:19 | 2.03.2017 / Новини /
Перегляди
22
/ Коментарі відсутні

2-го березня, о 12:46 у селі Глухів Сокальського району Львівської області на шахті № 10 «Степова» ВАТ «ЛьвівВугілля» на горизонті 550 метрів, в 119 конвеєрі внаслідок вибуху сталося обрушення гірської породи.

На шахті працювало 172 гірники, на аварійній ділянці 34 гірники, з яких 8 загинули та 6 гірників з травмами піднято на поверхню. Доля 24 гірників залишається невідомою. Причина обрушення встановлюється. До проведення аварійно-рятувальних робіт залучено підрозділи Мінвуглепрому та ДСНС – Про це повідомляє прес-служба ГУ ДСНС України.

Станом на 15:18 усіх шахтарів витягли із шахти, 8 загиблих. Про це повідомляє  начальник відділу внутрішньої та інформаційної політики Червоноградської міської ради Надія Земницька.

Відомо, що з  ЛВ ВГРЗ (Львівсько – Волинський воєнізований гірничо – рятувальний загін), відділення якого знаходяться в Нововолинську, виїхали два відділення та РПГ (реанімаційно-протишокова група).

Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook висловив співчуття рідним та близьким шахтарів, які загинули внаслідок вибуху.

“Підписав Указ про оголошення всеукраїнської жалоби. Доручив Кабінету Міністрів України провести перевірку всіх вугледобувних підприємств щодо забезпечення засобами і дотримання норм безпеки виробництва”, – йдеться у повідомленні.

Станом на 15:30 всіх гірників піднято на поверхню.

До проведення аварійно-рятувальних робіт залучено 5 відділень Державної воєнізованої гірничо-рятувальної служби Міненерговугілля.

Загалом залучено 50 осіб та 7 одиниць техніки, в тому числі від ДСНС 20 осіб та 6 одиниці техніки.

За фактом вибуху на шахті «Степова» зареєстровано кримінальне провадження. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

За даним фактом за процесуального керівництва Червоноградської місцевої прокуратури Сокальським відділенням поліції внесено відомості до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.272 КК України ( порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою). Подальше досудове розслідування прокуратурою Львівської області доручено проводити слідчому управлінню Нацполіції у Львівській області.

Створено групу слідчих з числа досвідчених працівників поліції та групу досвідчених процесуальних керівників. Найближчим часом слідчими буде винесено постанови на призначення відповідних експертиз з метою встановлення дійсних обставин трагедії, причин та умов, що призвели до її виникнення, а також встановлення винних осіб.

Цю ситуацію прокоментував директор енергетичних програм Центру світової економіки та міжнародних відносин Валентин Землянський.

[13:58] За інформацією Волинця під час вибуху загинуло 11 гірників

На шахті Степова стався вибух метану. Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець у своєму Фейсбук.

«Шахта «Степова». — входить до ВО ДКХ «Львіввугілля». Розташована у селі Глухів, Сокальського району Львівської області.
Стала до ладу у 1978 р. з проектною потужністю 2,4 млн т/рік. Фактичний видобуток вугілля 3540/1790 т/добу (1990/1999). У 2003 р. видобуто 179 тис. т вугілля. Виробнича потужність на 1.01.2010 р.- 1500 тис. тонн в рік. Максимальна глибина 540/540 м (1990/1999).

Фото з місця подій із соціальних мереж:




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця