<

На Львівщині осквернили меморіали загиблим полякам

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:54 | 12.03.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ коментарів 5

10 березня осквернили пам’ятник полякам і на Вулецьких пагорбах у Львові.

На Львівщині скоєно акт вандалізму щодо пам’ятників загиблим полякам. У селі Підкамінь Бродівського району невідомі осквернили пам’ятні хрести та меморіальні таблиці на кладовищі, які загинули у березні 1944 року, і залишили напис “Смерть ляхам”. Таке підтвердила речниця обласного управління Нацполіції Світлана Добровольська, пише “Укрінформ”.

“Зараз у Підкамені працює слідчо-оперативна група на чолі з начальником Бродівського відділу поліції. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження”, – зазначила Добровольська.

За її словами, “почерк” вандалів був таким самим, як і на меморіалі у Львові: пам’ятники облили червоною фарбою, а на центральному хресті написали “Смерть ляхам”.

Нагадаємо, 10 березня на Вулецьких пагорбах у Львові невідомі осквернили пам’ятник польським професорам, яких у липні 1941 року на цьому місці розстріляли гестапівці. На початку січня було підірвано меморіал польським селянам, масово знищеним у селі Гута Пеняцька Бродівського району, а згодом вандали закидали червоною фарбою стіни Генерального консульства Республіки Польща у Львові. Пам’ятник у Гуті Пеняцькій місцева громада відновила до річниці трагедії. 26 лютого тут відбулося спільне вшанування пам’яті невинно убієнних, в якому взяли участь дипломати України та Польщі, високопосадовці, місцеві мешканці та гості із РП.




коментарів: 5
  1. Гниди! З такими ми не те що в Європу – в Союз “За Ефіопію” не вступимо! Одна бабця в Новіку розповідала, що такими провокаціями полюбляли займатись нквд! Вдень ходили з зіркою на лобі, а вночі одягали нашивки українських повстанців! Не знаю чому, але від Хрестів і Християнської символіки цих недолюдків плющило найбільше… Їх зловити і відіслати на… з України половину в мордор, в мавзолей зачинити довічно, іншу половину кудись в Німеччину – в музей каяття і жалю (чи що там у німців є в пам’ять про ІІ світову)!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця