<

На Луганщині шахтарі другу добу страйкують під землею

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:44 | 16.07.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У Луганській області на шахті ім. Капустіна ДП “Лисичанськвугілля” 70 шахтарів страйкують через невиплату заробітної плати із 2015 року.

“Шахтарі другу добу не виїжджають із шахти: вчора перша зміна шахтарів відмовилася виїжджати з шахти, а інші зміни спускатися. Мета – виплата заборгованості із зарплати починаючи з 2015 року. Уся перша зміна – бойовики, прохідники під землею, станом на зараз всього 70 гірників”, повідомив голова Федерації вільних профспілок України Михайло Волинець у Facebook.

Він додав, що на шахті працюють тільки водовідлив і вентиляція.

Пізніше Волинець уточнив, що під землею на шахті ім. Капустіна залишилися 54 гірників: “Вони налаштовані дуже рішуче, вимагають,зокрема, доступу до телеканалів”.

За даними Волинця, місячний фонд із зарплати на цій шахті становить 32 млн грн, а заборгованість становить майже тримісячний фонд (96 млн грн).

“Заборгованість існує і на інших державних шахтах. І якщо до Дня шахтаря заборгованість не погасять, такі страйки неминучі по Україні”, – додав Волинець.

Нагадаємо, у травні у Кривому Розі страйкували шахтарі трьох підприємств – Криворізького залізорудного комбінату (КЗРК), ПАТ ArcelorMittal Кривий Ріг і рудника ВАТ “Євраз-Суха Балка”, вимагаючи підвищення зарплати.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця