<

На Кубі через блискавку спалахнула масштабна пожежа — там понад сотня постраждалих

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:23 | 7.08.2022 / Новини / /
Перегляди
123
/ Коментарі відсутні

У муніципалітеті Матансас, що на заході Куби, блискавка влучила в резервуар з нафтою, що спричинило масштабну пожежу. Внаслідок загоряння одна людина загинула, ще 121 постраждала.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на кубинську владу.

Ввечері 6-го серпня блискавка влучила в один із восьми резервуарів для зберігання нафти. Тепло від полум’я досягло другої місткості 7 серпня, а вітер підніс полум’я заблизько до третьої.

Кубинська влада повідомила, що щонайменше 121 людина отримала поранення внаслідок другого вибуху. З них 36 залишаються в лікарні, п’ятеро перебувають у важкому стані.

Ще одна людина загинула, а 17 пожежників вважаються зниклими безвісти. Понад тисячу мирних жителів евакуювали з району.

«Ми висловлюємо глибоку вдячність урядам Мексики, Венесуели, росії, Чилі… які негайно запропонували матеріальну допомогу перед лицем цієї складної ситуації. Ми також цінуємо пропозицію технічної консультації з боку США», — написав у Twitter президент Куби Мігель Діас-Канель.

До чого це призведе?

Як пише Reuters, Куба щодня страждає через відключення електроенергії та брак палива. Втрата палива та потужностей для зберігання, ймовірно, погіршить ситуацію, яка вже призвела до невеликих місцевих протестів за останні кілька місяців.

Директор Програми енергетики та навколишнього середовища Техаського університету в Остіні Хорхе Пінон сказав, що в цьому районі є вісім великих резервуарів місткістю 300 тисяч барелів кожен.

«Ця територія є перевантажувальним пунктом палива для різних теплоелектростанцій, а не лише для сусідньої, тому це може бути дуже поганою новиною для енергомережі», — сказав він.

Фото: AP Photo




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок