<

На коронавірус у Польщі захворіли вже 16 людей: на кордонах встановили спецконтроль

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:38 | 9.03.2020 / Новини / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

У Польщі 9-го березня підтвердились ще 5 випадків захворювання коронавірусом. Сусідня країна запровадила санітарний контроль пасажирського автотранспорту на прикордонних дорогах та в пунктах пропуску.

Як пoвідoмляє Yavp.pl, троє нових заражених пацієнтів перебувають в лікарні міста Рацибуж (Сілезьке воєводство). Ще по одному – у Кракові (60-річний чоловік, який був у гірськолижному курорті в Італії) та Вроцлаві (74-річна жінка перебуває у тяжкому стані).

Загалом у Польщі вже офіційно підтвердили 16 випадків коронавірусу. По 2 з них раніше зафіксували в Щецині, Оструді, Варшаві, Вроцлаві, Рацибожі та 1 у Зеленій Гурі.

Пацієнт із Вроцлава – 73-річний чоловік – перебуває в дуже тяжкому стані. Погіршився також стан хворої жінки зі Щецина. Інші хворі – в стабільному стані.

Перший випадок коронавірусу в Польщі підтвердили 4-го березня.

Через загрозу поширення коронавірусу на кордонах Польщі встановили спецконтроль, – додає Yavp.pl з пoсиланням на biznes.wprost.pl.

Вже 9-го березня він запрацював на 4-х пунктах кордону з Німеччиною (Колбасково, Свєцко, Ольшина, Єнджиковіце) та на одному з Чехією (Гожичкі). Впродовж наступних кільканадцяти годин – на інших ділянках польського кордону. 

Зокрема, за словами керівника МВС Польщі, в пунктах пропуску на кордоні з Україною, Білоруссю та Росією санітарний контроль варто очікувати вже з вівторка, 10-го березня. 

Що відбувається?

Будуть створені спеціальні санітарні пункти, підготовлені для прийому пацієнтів із підозрою на коронавірус Covid-19. Контролю підлягатимуть усі транспортні засоби, призначені для перевезення пасажирів: автобуси, мікроавтобуси. 

У місцях контролю чергуватимуть автомобілі “швидкої”. Будуть також медичні рятувальники. Оглядатимуть всіх пасажирів та водіїв автобусів і мікроавтобусів, які в’їжджатимуть до Польщі. Перед санітарним контролем їм також роздаватимуть спеціальні картки для заповнення особистими даними. Такі картки будуть доступні польською та англійською мовами.

Як виглядатиме контроль?

У водіїв та пасажирів мірятимуть температуру. У кожного також перевірятимуть документи, та звірятимуть їхні дані з даними, вписаними в спеціальні картки. Через це участь у санітарному контролі братимуть також прикордонники та поліцейські.  

Якщо все буде добре, то цей процес не буде надто тривалим. Якщо ж у когось підозрюватимуть коронавірус, то транспортний засіб, яким подорожуватиме людина, буде ізольовано для вчинення подальших дій.

Що далі?

Протягом 2-х наступних днів обіцяють запровадити такий санітарний контроль і для пасажирів потягів. В першу чергу тих, які прибуватимуть до Польщі з Німеччини та Чехії.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер