<

На кордоні Волині з Польщею черги контролюватиме поліція

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:24 | 18.02.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ коментарі 2

Відповідно до розпорядження штабу Північного регіонального управління Державної прикордонної служби України про припинення обслуговування громадян та транспортних засобів за межами міжнародних пунктів пропуску автомобільного сполучення “Устилуг” та “Ягодин”, прикордонні наряди з 17-го лютого 2017-го року виставляти не будуть.

Відтак, контроль за формуванням черги здійснюватись не буде. Незважаючи на це, військовики продовжуватимуть нести свій службовий обов’язок перед самим пунктом “Ягодин”, тобто перебуватимуть в так званій буферній зоні та регулюватимуть в’їзд в зону митного оформлення і прикордонного пункту пропуску, – інформує відділ інформаційної політики Волинської ОДА.

Зі слів начальника ГУНП у Волинській області Петра Шпиги, задля недопущення надзвичайних ситуацій на пунктах пропуску необхідне реальне втручання поліції. Тим паче, що є відповідна вказівка Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Тому керівник нацполіції в області висловив пропозицію представникам місцевих органів влади до травня 2017-го року, доки не буде внесено зміни до штатного розпису та затверджено додаткові посадові одиниці, забезпечити проживання та харчування працівників поліції, які контролюватимуть черги на пунктах пропуску. Своєю чергою, Шпига зобов’язується здійснити відбір людей, які б мали відповідні професійні навички. Орієнтовно – це 10 чоловік на кожен пункт пропуску.

“Вважаю, що функції регулювання повинна взяти на себе поліція, створивши постійно діючий пост. Але я, в межах своїх повноважень, протягом наступного тижня забороняю прикордонникам різко покинути митно-сервісну зону в пункті пропуску “Ягодин”. Наше спільне завдання – не допустити ніякого колапсу на кордоні”, – зазначив Володимир Гунчик.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця