<

На кордонах введуть додаткові перевірки за базами даних

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:48 | 7.03.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Країни-партнери відтепер зобов’язані перевіряти всіх, хто перетинатиме кордони ЄС.

Рада ЄС 7 березня внесла зміни в закон, якими посилюється контроль на зовнішніх кордонах Євросоюзу. Про це повідомляє прес-служба Ради ЄС.

ВІдтепер держави-члени повинні проводити систематичні перевірки у відповідних базах даних щодо всіх осіб, у тому числі громадян ЄС і членів їхніх сімей, які не є громадянами ЄС, коли вони перетинатимуть зовнішні кордони Євросоюзу.

“Перевірки мають на меті дозволити державам-членам пересвідчитися в тому, що ці особи не становлять загрози громадському порядку, внутрішній безпеці чи громадському здоров’ю”, – повідомляють у Раді ЄС.

Законодавчі зміни стосуються всіх зовнішніх кордонів (авіаційних, морських і сухопутних) і контролю як на в’їзді в Європейський союз, так і на виїзді з ЄС. Коли ж постійна перевірка баз даних спричинятиме уповільнення транспортних потоків на морських чи сухопутних кордонах, державам-членам дозволяється проводити тільки цільові перевірки за базами даних – за умови, що це не призведе до ризиків, пов’язаних з внутрішньою безпекою, і не становитиме загрози громадському порядку.

Щодо повітряних кордонів, держави-члени можуть лише проводити цільові перевірки за базами даних протягом перехідного періоду (шість місяців) з моменту набуття цією постановою законної сили.

Наразі Рада ЄС і Європейський парламент мають підписати погоджені правила. Підписаний текст буде опублікований в офіційному журналі ЄС і набере законної сили протягом 20 днів з дня публікації.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер