<

На Ківерцівщині вдруге підпалили авто з деревиною

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:43 | 5.05.2020 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

У Горинському лісництві Цуманського лісгоспу підпалили позашляховик з деревиною.

Про це Суспільному розповіла прессекретарка обласного управління лісового та мисливського господарства Світлана Думська.

На території Цуманської пущі працівники державної лісової охорони виявили самовільну порубку дубів.

Зі слів Думської, лісопорушники, розуміючи, що не зможуть втекти від лісової охорони, підпалили автомобіль, яким планували вивезти незаконно зрізану деревину. Досі чоловікам вдавалося вчасно втікати, автівку вони переховували.

Прессекретарка розповіла, що працівникам лісової охорони відомі особи зловмисників – це жителі села Грем’яче Ківерцівського району.Про факт повідомили поліцію.

Нагадаємо, 1-го травня автомобіль на єврономерах, завантажений дубовими колодами, чоловік у балаклаві підпалив на дорозі Цумань-Берестяне Ківерцівського району.

Речник поліції області Олег Плазовський розповів, що за цим фактом було розпочато кримінальне провадження. Коло причетних осіб встановили. 

Крадіїв лісу впізнали працівники лісової охорони, – сказав головний лісничий Цуманського лісгоспу Володимир Левосюк.

“Поліцію було викликано після того, як даний автомобіль протаранив наш автомобіль ще в лісовому масиві, бо підпалили вони її вже на дорозі на трасі Цумань-Берестяни. Чому їм дозволили підпалити? Їм ніхто не дозволяв. Він линув і тоді кинув –це зайняло не кілька хвилин, буквально декілька секунд. Тут спрацював людський фактор. В даній машині було ще два молодика теж в балаклавах. Нашою лісовою охороною було впізнано, хто це був. По голосу було впізнано, по тілоскладу. Вони вже не раз були притягнуті до відповідальності, вони не раз були замічені при цьому. Дані особи нанесли шкоди державі на суму 68 000 грн. Було спилено 5 дубів породи дуб звичайний і 5 грабів”, – зазначив лісничий.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер