<

На Ківерцівщині зібрали тонну картоплі для пацієнтів медзакладів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:13 | 30.09.2021 / Новини / , /
Перегляди
29
/ Коментарі відсутні

29-го вересня селяни Тростянецького старостинського округу для лікарні у Ківерцях і для підопічних місцевого Відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання за день зібрали тонну картоплі.

Картоплю для потреб медзакладів в окрузі збирають останні декілька років, повідомляє Суспільне.

Волонтери власним транспортом об’їжджали двори селян у селі Хопнів Ківерцівської громади.

“Почали з одного кінця села і до іншого. На добровільних засадах, просимо допомогти лікарні та будинку пристарілих, які знаходяться на нашій території”, – розповів волонтер Сергій Ворсенюк.

Як зазначають, городиною селяни завжди діляться охоче.

“Треба людям, – даємо. То ж люди є в будинку пристарілих. Хто його знає, як життя складеться. Ніхто від цього не застрахований, а хто ж допоможе, як не ми, не односельці”, – розповів житель села Хопнів Іван Кінчак.

Пенсіонерка Євгенія Міщук передала волонтерам два відра картоплі. Каже торік теж передавала продукти у лікарню.

“У льохові нагребла небагато, бо вже втомлююся. Я теж у лікарню не разі потрапляла і знаю, що людям там теж треба щось їсти”, – розповіла жінка.

Збір картоплі організували у чотирьох селах: Тростянець, Хопнів, Острів та Лички. Староста округу Петро Вишневський каже, що зібране зберуть в міській раді, щоб згодом розподілити між закладами.

“У лікарнях, які уклали договір з Національною Службою здоров’я України і надають медичні послуги в рамках Програми медичних гарантій, організоване безоплатне харчування для пацієнтів”, – розповіла директорка Західного міжрегіонального департаменту НСЗУ Мар’яна Возниця.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер