<

На Кіровоградщині військовий МАЗ в’їхав у дорожню бригаду: двоє загиблих

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:55 | 27.11.2020 / Новини / /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

26-го листопада близько 15:30 на автодорозі «Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка» на території Новоархангельського району Кіровоградської області сталася дорожньо-транспортна пригода за участі вантажного автомобіля “МАЗ” та техніки для укладання асфальтобетону.

Встановлено, що водій вантажівки допустив зіткнення з котком та наїзд на робочу групу дорожньої служби. У результаті чого отримали травми троє працівників, один із яких загинув на місці події, інший – від отриманих травм помер у кареті швидкої медичної допомоги, – повідомляє поліція Кіровоградської області.

Усе сталося надвечір. Шляховики  вкладали на дорозі шар асфальту. На цій ділянці працював світлофор – транспорт рухався лише однією смугою. Раптом на дорозі з’явився військовий МАЗ, – пише ТСН.

«Проїхало перед цим дві військові машини і вони теж проїхали з досить високою швидкістю. Цей їх наздоганяв. Мабуть від колони відстав. Обмежувальні знаки стоять про обмеження швидкості 70, 50 30. Працював світлофор. Всі автомобілі стояли в колоні. Всі бачили. Там дві фури чекали. Військова техніка вирішила поспішати…», – каже заступниця начальника служби автомобільних доріг Кіровоградської області Жанна Петрович.

Військовий МАЗ спочатку зачепив коток, від удару його відкинуло на машину, що вкладала асфальт і на людей, які в ній працювали.

Один працівник дорожньої служби загинув на місці, другий помер – у кареті швидкої. Ще один ремонтник нині у лікарні. «Він в реанімації лежить, його не оперують, він під наглядом лікарів. Він при свідомості», – кажуть у лікарні.

51-річний водій військової вантажівки відбувся подряпиною на носі. Його затримали і готуються оголосити підозру. 

«Не впорався із керуванням, не обрав безпечного бокового інтервалу, безпечної дистанції.  Були встановлені знаки щодо обмеження швидкості. З тої інформації, що ми маємо, значно була перевищена швидкість вантажного автомобіля», – розповідає начальник відділу слідчого управління Костянтин Тарасенко.

Експерти працювали на трасі майже до ранку. Нині рух там вже відновили. Дорожні роботи шляховики продовжили, тож наполегливо закликають водіїв не ігнорувати знаки обмеження швидкості.

Розслідування проводиться у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер