<

У теплицях росло близько ста тисяч конопель: На Івано-Франківщині викрили масштабну нарколабораторію

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:42 | 14.09.2019 / Новини / /
Перегляди
14
/ Коментарі відсутні

В одному із сіл Косівського району Івано-Франківської області затримали групу людей, які створили масштабної нарколабораторії з вирощування наркотичних конопель та їх перероблювання на наркотик

Як встановлено правоохоронцями, місцевий житель зі спільниками взяв в оренду теплично-овочевий комбінат. В теплицях площею чотири гектара зловмисники висадили елітні сорти наркотичних конопель з підвищеним вмістом тетрагідроканабінолу, господарські та адміністративні будівлі пристосували під процес переробки наркотичної сировини, – повідомляють у поліції.

Під час спецоперації правоохоронці затримали одного з організаторів та двох співорганізаторів, а також двадцятьох найманих працівників, які забезпечували роботу нарколабораторії; вилучено два пістолети.

У теплицях на спеціальному ґрунті виявлено близько ста тисяч дорослих нарковмісних рослин. Знайдено подрібнену рослинну масу сухих суцвіть та листя загальною вагою понад тонну. 

Вартість виготовленого з цієї сировини наркотику на «чорному ринку» становила б понад п’ятдесят мільйонів євро. Встановлено, що отримані внаслідок злочинної діяльності кошти зловмисники використовували на забезпечення функціонування угруповання, придбання обладнання, необхідного для ведення та розширення протиправного «бізнесу». 

З’ясовано, що наймані працівники включно з охороною працювали в дві зміни за грошову винагороду та проживали в господарських будівлях з кухнею і столовою. Плантація була обладнана високотехнологічними системами підігріву, освітлення, поливу, підживлення ґрунту та повітря, датчиками температури і вологості, централізованою мережею відеоспостереження та охоронялася службовими собаками. 

Працівників під час зміни запирали на території, щоб уникнути крадіжок і самовільного виходу з території. Кілограм готового зілля організатори збували за три з половиною тисячі євро. Перевіряється версія, що наркотик гуртовими партіями переправляли закордон. 

Наразі розслідується кримінальне провадження за ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України, триває документування та вилучення доказів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер